Werner en Ilse Sweens drie keer op kop in Workum

08-10-2023

Het echtpaar Sweens uit het Brabantse Riel zal woensdag 26 september 2023 niet snel vergeten. Zij wonnen tijdens het stratenconcours in Workum alle drie de wedstrijden waarin zij aan de start kwamen.

De Hackney rijders waren goed vertegenwoordigd in het elf steden stadje en kwamen met negen pony’s  opdraven in de limietklasse. Vijf reden de finale met overtuigende winnaar Werner Sweens met de goedgekeurde hengst Leyrun Royal Dance (v. Heemhoeve ’s Prince Caspian). De mooi getekende Royal Dance gaat extreem actievol over de benen en heeft een aansprekende en vriendelijke hals en hoofdhouding. Met The Sky is The Limit (v. Heartland Moonshadow) werd Louise Pieters sterk tweede voor Jarin Vos met Eclipse Grand Prix (v. Eclipse Moviestar).

Zowel de openklasse als damesklasse werd gedomineerd door Ilse Sweens met de nationale reserve kampioen ere – en damesklasse Leyrun Headliner (v. Rocky) van Jos Mom. De 18-jarige zwarte hengst was helemaal in zijn element op de Het Sud in Workum. Hij zakte in de achterhand en steeg op in de voorhand met een ver wegzettende voorbeen. Louise Pieters werd, na arbitraal besluit, opnieuw tweede, nu met Black Jack (v. Gallant Monarch). Jarin Vos moest weer genoegen nemen met plaats drie met Eclipse Formidable (v. Eclipse Extremist).

Manon Alting-Veerman reed Noddyvyse Casanova (v. Sunbeam Something Special) van Dion ten Berge gedecideerd naar de tweede plek bij de dames. Casanova maakt zich groot met het halsje er fraai op en is ruim in de voorhand. Als derde mocht Emmy Hoogendoorn de sterk over de benen gaande Sambouca (v. Star Dancer) van haar partner Theo Wiggerts opstellen.

De openklasse grote maat kende drie deelnemers en werd gewonnen door Gijs Rozendaal met Black Sparrow (v. Sir Arie) voor Dion ten Berge met Baarzens Magic Bells (v. Raffles). Met Tivoli Amarillus (v. Plain’s Liberator) was de derde plaats voor Gerard Zwartjens.

Bron: De Paardenkrant.

Foto: Geert Bouius