Welkom bij de VHN

De Verenigde Hackneyrijders in Nederland (V.H.N.) is in 2021 opgericht.

Voor 2002 waren er in Nederland drie Hackneyrijders-verenigingen, te weten:

  • Hackney Vereniging Centraal Nederland
  • Nederlandse Hackney Club
  • Hackney Vereniging Zuid

De aangespannen sport met Hackney’s wordt in Nederland op twee niveau’s verreden, op nationale concoursen en op regionale concoursen. De regionale concoursen zijn nog weer onverdeeld in regio Noord en regio Zuid, grofweg gezegd ten noorden en ten zuiden van de grote rivieren. In de aangespannen sport wordt gereden met zowel de kleine maat als ook de grote maat Hackney’s, als ook in diverse rubrieken, b.v. enkelspanrubrieken (limiet- en ereklasse), damesklasse en meerspannen (standaard tweespannen, maar soms ook tandems, klavertje-drie, troijka’s, randems, vierspannen of zelfs quadrums).

Sinds 2008 hebben we ook een speciale competitie voor Young Riders. Rijders in de leeftijdscategorie 14 t/m 26 jaar kunnen hieraan deelnemen. Deze competitie wordt op tenminste 6 wedstrijden verreden met afsluitend een finalewedstrijd. De Young Riders hebben een iets vrijere keus qua kledij en ze komen één voor één met een persoonlijke aankondiging door de speaker en onder het ten gehore brengen van een zelf gekozen tune de baan binnen.

De V.H.N. heeft met name de taak om het rijden met Hackney’s in wedstrijdverband te promoten en de belangen van de Hackney-rijders te behartigen. Het ledenaantal van de vereniging schommelt al jaren rond de 200.

Voor informatie raadpleeg de website en voor vragen of meer informatie zie onder contact