Topdag voor Kees Kimenai op Twentse Tuigpaarden Dag

14-04-2024

De Hackney rijders streden vorige week zaterdag 6 april op het scherpst van de snede in manege De Hoffmeijer te Ambt Delden.

Vooral Kees Kimenai had een topdag met zijn zwarte pony’s. Hij won niet alleen de nieuwelingen klasse met zijn Ardingly’s Renvyle (v. Renvyle Bobby’s Boy) maar versloeg met Eclipse Sunrise (v. Eclipse Moviestar) ook regerend Nederlands kampioen kleine maat Luddington Hi Five (v. Westbourne Hi Tech) met Anneke Borkent. De titel Rising Star paste dan ook perfect bij Sunrise.

De rubriek nieuwelingen Hackney ’s herbergde veel kwaliteit. Dat het er nog niet uitkwam bij elke pony deed niet af aan het talent. Kees Kimenai met Ardingly’s Renvyle en Roel Smits met Conviction’s Braveheart (v. Noddyvyse My Moment) van Stan Geven mochten uitmaken wie ging winnen. Voor Braveheart was het zijn eerste aangespannen optreden in een officiële wedstrijd en dat bleek ook. De bruine hengst miste ritme en conditie en moest zijn meerdere erkennen in de zwarte 6-jarige Renvyle die in beweging veel gelijkenis vertoonde met stalgenoot Eclipse Sunrise.

Harm Hamstra presenteerde de fraaie King’s Maroanka’s Midnight Prince (v. Heemhoeve’s Prince Caspian) en had zeker mee gemoeten in de finale. Ze werden derde voor Gert Wouters met Magic Little Elvis (v. Stefke-H) ook een pony met potentie. Zus Alice Wouters eindigde als vijfde met Independent Girl (v. Frogland’s Early in the Morning).

Bron: De Paardenkrant.