Schitterende kampioenen tijdens sfeervol CH Indoor Tolbert

01-10-2022

Wat een sfeer was er afgelopen zaterdag tijdens CH Indoor Tolbert in een bomvolle Hedde Jan Cazemier manege. Meteen al tijdens de eerste rubriek leefde het publiek geweldig mee.

Dat enthousiasme werd gedurende de avond, en dan met name tijdens de vele kampioenschappen, alleen maar groter. Voor de Hackney’s stonden er twee kampioenschappen op het programma.

Het kampioenschap ereklasse kleine maat was voor Ardingly’s Hot Chocolate (v. Eclipse Hurricane) van Gebroeders Rast met Anneke Borkent. Tweede werd Lambertus Huckriede met Brookfield May Way (v. Aghaderg Brookfield). Het kampioenschap ereklasse grote maat was voor Eclipse Grasshopper (v. Brookeborough Flash Jack) van de familie Mom gereden door Mark de Groot. De zwarte stamboekhengst was een klasse apart en bevestigde dit in de stand show. Met de 17-jarige Pain’s Beau (v. Plain’s Black Magic) werd Dirk Beijerinck keurig tweede.

Anneke Borkent won ook de damesklasse met Ardingly’s Hot Chocolate en had ook de limietklasse al naar zich toe getrokken met Luddington Hi Five (v. Westbourne Hi Tech), ook van de gebroeders Rast.

De organisatie kijkt terug op een zeer geslaagde tweede editie en is al weer bezig met die van 2023. Voorzitter Lammert Tel: ‘We zijn super tevreden! Er was veel meer publiek dan vorig jaar, ook de Vipplaatsen waren al heel snel uitverkocht. We geloven echt in zo’n evenement aan het einde van het jaar en we willen en kunnen ons niet vergeleken met de UTV van weleer maar qua sfeer, beleving en het enorme enthousiasme van het publiek was wel als vanouds’. Bron: Persbericht CH Indoor Tolbert.

Foto & Tekst: Geert Bouius