Rianne Kimenai en Stefke-H winnen Young Riders competitie

07-09-2022

De Hackney rubrieken waren zaterdag 3 september jl. op het nationale concours Houten 3.0 goed gevuld en werden voornamelijk gedomineerd door Anneke Borkent met de pony’s van stal Huckriede.

Uitzondering hierop was de finalewedstrijd in de Young Riders competitie met maar vier deelnemers.

Deze laatste wedstrijd moesten zowel Jopie Schaap met Heartland Magic Man (v. Heartland Equality) als Rianne Kimenia met Stefke-H (v. Sunbeam Vindicator) van Jos Havermans alles geven, want de winnaar van de finale was ook overall winnaar. De spanning stond er goed op dus, temeer omdat Alice Wouters met Lady Roxanne (v. Iron Mike) serieus meedeed voor de dagwinst.

Na de eerste omloop stond Rianne eerste, Alice tweede en Jopie derde. Charlotte Croes stond vierde met Eagle’s Pocket Rocket (v. X-treme) maar was geen competitie deelneemster. Alle vier werden wel uitgenodigd voor de standshow waarin de pony’s individueel aan de jury werden gepresenteerd. Charlotte Croes werd hierna definitief vierde geplaatst en Jopie Schaap derde. De geruinde Magic Man kwam niet echt in balans en miste vooral in de achterhand kracht. Door deze plaatsing wist de 18-jarige Rianne Kimenai dat de overall winnaar was, maar voor de dagprijs moest ze nog een keer aan de bak omdat zij en Alice Wouters nogmaals af moesten rijden voor de eerste plek.

De winst ging toch naar de goedgekeurde hengst Stefke-H die actievol over de benen ging en het halsje er mooi op bleef houden. Het front was bij Lady Roxanne het grootste probleem, ze zwarte merrie gaat geweldig over de benen maar mist oprichting en dat voor de jury cruciaal voor de plaatsing. Rianne Kimenai won het eindklassement met 36 punten, één meer dan Jopie Schaap die tweede werd en Alice Wouters werd met 20 punten derde.

Voor Stefke-H was dit zijn laatste wedstrijd op de concoursen.

Tekst & Foto: Geert Bouius