Nieuwe Stichting Aangespannen Sport sluit seizoen feestelijk af in HJC-manege te Tolbert met één grote kampioenenparade.

03-10-2021

Waar de nieuwe Stichting voor de Aangespannen Sport begin juli haar allereerste ledendag hield, werd nu het relatief korte concours seizoen ook afgesloten: in de fraaie HJC-manege te Tolbert! Voor de Hackney rijders stonden er twee kampioenschappen op het programma. De avond werd een waar volksfeest met een enthousiast meeleven publiek, waarbij de sfeer op sommige moment deed terugdenken aan wat ooit de Utrechtse paarden Dagen waren!

Black Sparrow kampioen hackney’s grote maat

Door het samenvoegen van de limietklasse en ereklasse bij grote maat hackney’s tot één openklasse kende elke wedstrijd een mooi deelnemersveld. Het kampioenschap kende dat ook acht deelnemers en zou sowieso een nieuwe kampioen opleveren. De vier besten in de ogen de jury werden uitgenodigd voor een individuele presentatie in de stand show. Als voorlopig vierde beet Johan Borkent met Darkside Icon (v. Hamewith Glennfinnan) de spits af. De donkere vos si voor actievol maar heeft een wat traag achterbeengebruik en bleef vierde in de einduitslag. Lambertus Huckriede was daarna aan de beurt met Ardingly’s Black is Black (v. Wentworth Ebony), die rondom een krachtige manier van bewegen heeft. Ook Eclipse Gasshopper (v. Brookeborough Flash Jack) van Jos Mom laat veel actie zien met een uitgestrekt voorbeengebruik. Als laatste was Gijs Rozendaal aan de beurt met de deftige Black Sparrow (v. Sir Arie) van de gebroeders Van Nispen. De stand show gaf geen uitsluitsel en dus reden de beste drie nogmaals over. Sparrow bleef heel parmantig showen met een sterk achterbeen en hoog en ruim voorbeen. Hij werd de terechte kampioen voor Graashopper en Black is Black.

Bron: De Paardenkrant