Nickery Boy bokaal voor Manon Alting – Veerman met Black Promisse

23-09-2023

Op het concours hippique van Hoogland afgelopen zaterdag 16 september in het Stadspark Schothorst van Amersfoort was Nathalie Buwalda uit Ter Apel bijzonder succesvol met twee overwinningen voor haar 11-jarige Hackney Janis van de Kiefkampen.

Ook de Nickery bokaal ging naar de provincie Groningen en wel naar Manon Alting – Veerman uit Jipsingbourtange.

Manon werd haar actievolle Black Promisse (v. Heartland Moonshadow) tweede in de lage limietklasse achter Kees Kimenai met Eclipse Sunrise (v. Eclipse Moviestar) en stelde daarmee het winnen van de Nickery Boy Bokaal veilig. Deze wisselprijs wordt beschikbaar gesteld door de familie Slui en jaarlijks uitgereikt aan de beste presterende Hackney in de limietklassen van regio Noord. Een mooi succes voor de rijdster die dit jaar voor het eerst met een eigen Hackney rijdt.

In de hoge limietklasse met elf deelnemers selecteerde de jury zes combinaties voor de finale waarin Nathalie Buwalda als voorlopig tweede van start ging met haar bruine merrie. Janis van de Kiefkampen treedt heel actievol op met veel ruimte in  de voorhand. In haar houding gaat ze soms iets diep maar het is heel natuurlijk. In de strijd om de koppositie moest er afgerekend worden met Jarin Vos en de kampioen van regio Noord Eclipse Formidable (v. Eclipse Extremist), die een heel fraai front heeft. De jury was verdeeld en dus mocht arbiter Lammert Tel de het oordeel vellen. Hij verkoos de extra bewegende Janis van de Kiefkampen als winnaar. Derde in dit sterke veld werd Frank Arends met Eclipse Double Dutch (v. Eclipse Moviestar) van Jos Mom.

Ook in de regionale damesklasse werd de arbiter ingeschakeld om de winnares aan te wijzen. Nu ging het tussen opnieuw Buwalda met Janis van Kiefkampen en Manon Alting-Veerman met Noddyvyse Casanova (v. Sunbeam Something Special) van Dion ten Berge, die van voren heel deftig en ruim is maar in de achterhand kracht mist. Arbiter Piet van Hoof vond dat Janis van de Kiefkampen met haar actievolle optreden ook nu moest winnen. Femke Kimenai eindigde met Stefke-H (v. Sunbeam Vindicator) van Jos Havermans als derde.

Stefke-H was wel de beste in ereklasse. Femke reed de 12-jarige hengst in het juiste tempo waardoor elke pas raak was. Zus Rianne maakt het succes voor de familie Kimenai compleet door tweede te worden met Eagle’s Performer (v. Heartland Propet). Derde in deze hoogste klasse werd Inge Jansen met Highway’s Dream Boy (v. Star Dancer) van Wim Schutte.

Mark de Groot won met Eclipse Greatest Dancer (v. Sir Arie) van Jos Mom de openklasse grote maat.

Bron: De Paardenkrant.
Foto: Geert Bouius