Manon Alting- Veerman met Westbourne Hallmark kampioen dames Hackney’s

05-08-2023

Bij manege ’t Oale Spoor in Hellendoorn hield menclub “Helderse Voerluu “zaterdag 29 juli hun concours waar ook de Hackney rijders van regio Noord waren uitgenodigd.

Voor de dames rijdsters stond het kampioenschap op het programma en dat werd een glorieuze overwinning voor Manon Alting-Veerman met de 18-jarige Westbourne Hallmark van Henri Hutten uit Marienheem.

Voor Manon was dit haar eerste kampioenstitel bij de Hackney’s, nadat zij er tien met een tuigpaarden heeft behaald.

Van de tien deelnemers krijgen vijf een uitnodiging voor de verplichte stand show, waarna de beste drie nogmaals afreden voor de titel. Voor de kampioen was dit eigenlijk niet meer nodig want dat was zo klaar als een klontje voor jury, echter de strijd om plaats twee lag nog open. Te meer omdat Nathalie Buwalda zich met Janis van de Kiefkampen (v. Fairview Emperor) van stal Haak geweldig had opgewaardeerd in de stand show. Haar pony kwam goed op de achterhand en zette de voorbenen hoog en ver weg. Ook Inge Jansen met Highway’s Dreamboy (v. Star Dancer) van Wim Schutte ging met veel afdruk langs de jury en dus mocht nog één keer alles uit de kast halen. Echter, de kast was leeg in de allesbeslissende finale. De hengst kon niets extra’s meer geven en werd derde achter Janis van de Kiefkampen die maar bleef doorgaan.

Kampioen Hallmark had zijn halsje er heel mooi opstaan en ging geweldig actievol en hoog van de vloer rond. Geen verkeerd pas maakte de hengst en dus werd hij de nieuwe kampioen.

Manon won ook de lage limietklasse met Black Promisse (v. Heartland Moonshadow). Vanuit twee groepen was een finale geformeerd en Frans Kuyters had Pepper K, ook Heartland Moonshadow, bijzonder goed in vorm en mocht derhalve als tweede opstellen. De top drie bestond louter uit nakomelingen van Heartland Moonshadow want ook de nummer drie The Sky is the Limit met Louise Pieters stamt van deze fokhengst af.

In de ereklasse kleine maat streed Hallmark, gereden door zijn eigenaar, ook mee om de koppositie maar eindigde na een spannende finale als tweede achter Roel Smits met Conviction’s Challenger (v. Carlos van de Wormink), die op het juiste moment aanpakte en de overwinning pakte. Highway’s Dreamboy werd weer derde, nu gereden door Sebastiaan Ardesch. Het oranjelint in de hoge limietklasse ging ook mee naar Boekel. Roel Smits presenteerde nu Conviction’s Morning Sky (v. Heartland Moonshadow). Voor Nathalie Buwalda en Janis van de Kiefkampen was er opnieuw een derde plek.

Jarin Vos mocht bij de tweespannen de ereronde aanvoeren met zijn Eclipse pony’s Grand Prix (v. Eclipse Moviestar) en Formidable (v. Eclipse Extremist). Hij versloeg de kampioenen van Gerrit van de Kolk, Van’t Kolklands Early in the Morning (v. Roscourt Top Secret) en – Standing Ovation (v. Heartland Hi Tech).

 

Bron: De Paardenkrant.
Foto: Geert Bouius