Louise Pieters en The Sky is The Limit winnen veel tijdens Hemelvaartsweekend

17-05-2024

 

Grootegast

Louise Pieters uit Hoogeveen had een topweekend met haar zevenjarige Hackney pony The Sky is the Limit (v. Heartland Moonshadow). In Grootegast werd zowel de lage limietklasse als de damesklasse gewonnen. De concurrentie was sterk maar de fraaie voskleurige pony liep in een mooie stelling, met een sterke stuwing vanuit de achterhand en ontwikkelde veel ruimte in de voorhand. Het mooie hoofdje maakt het plaatje compleet. Met Black Promisse (v. Heartland Moonshadow) werd Manon Alting –Veerman tweede achter Pieters. Gerrit van der Kolk deed goed zaken met Van’t Kolkland’s Standing Ovation (v. Heartland Hi Tech) en werd derde.

Tweede in de damesklasse werd Inge Jansen met Higway’s Dream Boy (v. Star Dancer) van Wim Schutte. Alting en Black Promisse werden nu derde.

De hoge limietklasse leverde winst op voor Henri Hutten met Maroanka’s Bellisimo (v. Heartland Moonshadow). Voor Jarin Vos was het tweede geld met Eclipse Grand Prix (v. Eclipse Moviestar). Gerrit van de Kolk werd weer derde nu met van ’t Kolkland ’s Early in the Morning (v. Roscourt Top Secret).

Sebastiaan Ardesch won de ereklasse met Highway’s Dream Boy. Louise Pieters werd met Black Jack (v. Gallant Monarch) tweede voor Jarin Vos met Eclipse Formidable (v. Eclipse Extremist).

Vos won wel de tweespanrubriek met Grand Prix en Formidable). Van der Kolk werd tweede met zijn bruine pony’s

Roden

Na ook nog twee overwinningen voor The Sky is the Limit op de zaterdag in Doornspijk, moest Pieters afgelopen zondag in Roden genoegen nemen met twee keer een tweede prijs. Beide wedstrijden waren Manon Alting-Veerman en Black Promisse de beste combinatie. 

De Hackney ‘s waren sinds zeer lange tijd weer te zien in Roden en mochten zich presenteren in drie rubrieken.

In de limietklasse was de derde prijs voor Henri Hutten met Maroanka’s Bellisimo en in de damesklasse werden Inge Jansen en Highway’s Dream Boy derde.

De ereklasse kreeg een verassende winnaar in Black Jack gereden door Louise Pieters. Dit was na arbitrale beslissing waardoor Harm Hamstra met de onlangs aangeschafte Noddyvyse Magic Moment (v. Heartland Propet) tweede werd. Waarom Agnes Arends en Best off Both Worlds (v. Just Jim) van Bart Freriks derde werden, was een groot vraagteken. Volgens velen deden zij mee om de koppositie!

Geert Bouius