Lieke Lueks en May Dream winnen twee keer in Grootegast

02-06-2022

De 15-jarige Lieke Lueks uit Diever wist op Hemelvaartsdag, 26 mei 2022, met de 16-jarige May Dream (v. Fairview Emperor), twee overwinningen te boeken op het  drukbezochte concours hippique van Grootegast. Zij won de ere- en damesklasse.

Om precies 12.00 uur begonnen tien lage limietklasse Hackney pony’s van de lage limietklasse aan hun wedstrijd. De helft mocht nogmaals afrijden voor de eerste plaats die uiteindelijk gewonnen werd door Inge Jansen met Bernard van de Wormink (v. Brookfield May Way) van de combinatie Schutte/Jansen.  Gerard van der Kolk werd met Van ’t Kolkland’s Standing Ovation (v. Heartland High Tech) tweede en met Eclipse Grand Prix (v. Eclipse Moviestar) werd Jarin Vos derde. Agnes Arends en Eclipse Undercover (v. Heartland Extravagance) werden vierde en Wouter Wouters werd vijfde met  de 15-jarige Lady Roxanne (v. Iron Mike).  

Met de bijzonder actievol bewegende Eclipse Fireball (v. Eclipse Midnight King) won Gerben Greidanus verdiend de hoge limietklasse waarin drie van de zes deelnemers een herkansing kreeg van de jury.  Nathalie Buwalda eindigde met de soms behoorlijke onstuimige Janis van de Kiefkampen (v. Fairview Emperor) als tweede, en Bart Freriks met de ook niet foutloos presterende  Best off Both Worlds (v. Just Jim), derde,

In de ereklasse bestond de kopgroep uit een drietal goedgekeurde pony hengsten: Noddyvyse Casanova (v. Sunbeam Something Special, Highway’s Dreamboy (v. Star Dancer) van Wim Schutte en May Dream van Toon van Doorn. Henri Hutten had Casanova in de eerste omloop heel best maar tijdens het overrijden was de hengst hele onrustig en werd derde.  Inge Jansen met Dreamboy en Lieke Lueks met May Dream bleven wel sterk presteren en waren aan elkaar gewaagd.  Zowel Dreamboy als May Dream liepen met veel front, afdruk en een ruime manier van bewegen. Lieke Lueks werd met May Dream tot winnaar uitgeroepen.

Lieke en Inge maakten het de jury in de damesklasse zowaar nog lastiger waardoor de arbiter een beslissing moest forceren. Deze koos opnieuw May Dream als winnaar voor Highway’s Dreamboy. Na overrijden klom Agnes Arends met Best off Both Worlds van de vierde naar de derde plek, wat ten koste ging van Bianca van der Kolk met Van’t Kolklands Early in the Morning (v. Roscout Top Secret).

Met Van’t Kolkland’s Standing Ovation aan zijn zijde won Early in the Morning wel de tweespanrubriek in handen van Gerit van de Kolk. Cynthia Ardesch reed Magic Little King (v. Stardust Boy van’t Stedeke) en Ringo Star (v Nobel Rebel) naar plek twee voor de derde deelnemer in de deze voor de hackneyrijders afsluitende wedstrijd, Bert de Rooij met Gallant Valentino (v. Gallant Monarch) en Noddyvyse Ringmaster (v. Sunbeam Star Step). Bron De Paardenkrant.

Geert Bouius