Lieke Lueks dameskampioen met May Dream in Garyp

29-07-2022

Op de tweede dag, vrijdag 22 juli, van de Hynstedagen Tytsjerksteradiel op de Summareheide bij Sumar en Garyp waren er ook wedstrijden voor de Hackney rijders van regio Noord. Voor Lieke Lueks uit Diever werd het een onvergetelijke avond want zij won met de 16-jarige May Dream (v. Fairview Emperor) van Toon van Doorn, het dameskampioenschap.

Acht dames hadden zich voorbereidt op dit kampioenschap en reden af voor de wedstrijd. Na de eerste schifting werd de helft uitgenodigd voor een stand show. Als eerste Agnes Arends met de in een hoog tempo bewegende Best off Both World’s (v. Just Jim) van Bart Freriks. Als tweede was Inge Jansen met Highway’s Dreamboy (v. Star Dancer) van Wim Schutte aan de beurt. Deze hengst heeft een heel sterk achterbeengebruik met ook voldoende ruimte in de voorhand. Louise Pieters liet haar Black Jack (v. Gallant Monarch) ook van de goede kant zien en is van voren heel deftig, maar mist kracht in de achterhand. Als laatste waren Lieke Lueks en May Dream aan de beurt. De hengst heeft het halsje er altijd heel mooi opstaan en beweegt met een hoog en ruim wegzettend voorbeen. Het tempo is goed en de pony maakt weinig fouten. Na deze individuele presentatie was de jury er nog niet uit wat goud, zilver en brons betrof. Black Jack werd definitief vierde en de andere drie moesten nog eenmaal aantreden. Er werd veel van de pony’s gevraagd maar May Dream had de beste conditie en bleef maar showen en werd dan ook tot kampioen uitgeroepen. Dreamboy werd reserve kampioen en voor Best off Both World’s was het brons. De jury prees de fantastische verrichting van Lieke en May Dream:” hij bleef vierkant met een goed voorbeen gebruik en sterk achterbeen. De nummer twee werd iets lang op het laatst en miste wat oprichting en de nummer drie was soms te hectisch waardoor hij uit balans raakte”.

Eerder op de avond hadden Lieke en May Dream ook de ereklasse al gewonnen en waren Agnes Arends en Louise Pieters de besten in de lage en hoge limietklasse met respectievelijk Eclipse Undercover (v. Heartand Extravagance) en Black Jack.

Bron: De Paardenkrant.
Foto: Geert Bouius