Leyrun Headliner neemt afscheid met kampioenstitel

15-09-2024

Er was nog één kampioenstitel te verrijden voor de nationale Hackney rijders en dat was die van de dames. Het werd een gedevalueerd kampioenschap met maar drie deelneemsters. Lieke Lueks met Heartland Step on the Moon (v. Heartland Moonshadow) van Dion ten Berge, Yvon van Velsen met Five Oaks Amigo (v. King ’s Bandelero) van Bud Bongers en Ilse Sweens met de 19-jarige Leyrun Headliner (v. Rocky) van Jos Mom. Drie geweldige pony’s die in de verplichte stand show hun beste beentje voorzetten. Hierna plaatste de jury Five Oaks Amigo op de derde plaats en werd de spanning nog even opgevoerd of de andere twee nog een keer zouden afrijden of niet. Dit hoefde niet en was ook niet nodig omdat de zwarte hengst Leyrun Headliner een hele sterke en kampioenwaardige verrichting in de stand show gaf. Met een hele sterke achterhand en een hoge ruime voorhand werden Ilse en haar oogappel voor de tweede keer Nederlands kampioen dames.

Het afscheid van Headliner vond uiteraard plaats na de huldiging. Ilse en Werner spanden zwarte hengst samen uit en bij het verlaten van het terrein kreeg de kampioen een groot applaus mee van het publiek.

 Voorafgaand aan Houten 3.0 werd de centrale keuring van het Nederlands Hackney Stamboek gehouden waarbij het Nederlands kampioenschap merries werd verreden en het kampioenschap dekhengsten in tuig kleine - en grote maat.

Bij de merries ging de titel voor het tweede jaar oprij naar Nathalie Buwalda met Janis van de Kiefkampen en bij de dekhengsten wonnen Anneke Borkent met Ardingly’s Hot Chocolate van de gebroeders Rast en Mark de Groot met Eclipse Grasshopper van Jos Mom de titels.

Tekst & Foto: Geert Bouius