Leyrun Headliner naar Eclipse fokkerij van Jos Mom

25-08-2023

Afgelopen week maakten Werner en Ilse Sweens uit Riel bekend dat hun tophengst Leyrun Headliner (v. Rocky) is verkocht aan Jos Mom uit Huissen.

Al met al een heel moeilijke beslissing maar zoals ze zelf zeggen: “Hij heeft ook dit jaar weer top gelopen met twee reserve titels en verdiend het om een mooie carrière switch te maken. Hij is nog niet weg, dus kunnen we nog een paar keer met hem rijden”.

Headliner is door Werner Sweens gefokt uit Fairview Empresse van Round the Sun uit de Ardkinglas Moonshine dochter Eclipse May Queen. Ook Rocky, de vader van Headliner, gaat via Harden Mascotte II terug op Ardkinglas Moonshine die op zijn beurt weer Highstone Nicolas als vader heeft. Dus zowel aan vaders als moederszijde komt Headliner uit een sterke prestatie lijn waar ook nog 7-voudig Nederlands kampioen uit de jaren ’70, Bleu Cap Sir James (v. Marden Nicholford) in zit.

Met name Ardkinglas Moonshine heeft veel goede Hackney ’s gebracht zoals Harden Mascot, Moonshine Play Boy, Moonshine Cockade, Moonshine Sir James en Ardkinglas Gay Lord. Allemaal pony’s die één of meerdere keren kampioen van Nederland zijn geworden en ook weer kampioenen hebben voortgebracht.

Uit de moeder van Headliner fokte Werner Sweens ook de goedgekeurde hengst Fairview Emperor die in handen van Willeke Rozendaal in 2007 kampioen van Nederland bij de dekhengsten is geweest. Verder nog Leyrun Impress (v. Heartland He’s Too Much), de moeder van Stefke-H (v. Sunbeam Vindicator) van Jos Havermans en waarmee Kees en Femke Kimenai momenteel heel succesvol zijn. Ook de nakomelingen van Fairview Emperor zoals daar zijn Janis van Kiefkampen en May Dream, presteerden dit seizoen goed. Van Headliner zelf presteert Leyrun Highlighter heel goed in handen van Nathalie Buwalda.

 

Bron: De Paardenkrant
Foto: Geert Bouius