Lambertus Huckriede prolongeert tweespantitel op CH Siegerswoude

29-06-2024

Vorige week zaterdag 22 juni werd in Siegerswoude het nationale tweespankampioenschap verreden.

Net als vorige jaar ging de titel naar Lambertus Huckriede met de pony’s van de gebroeders Rast uit Almelo, Luddington Hi Five en Luddington Hi Spec die beide Westbourne Hi Tech als vader hebben.

Vijf deelnemers waarvan drie zich opmaakten voor de echte titelstrijd. Er moest voor gestreden worden want Davy Jordans was de voorlopig eerst geplaatste met Jade – en Jamie van de Wormink, beide van Carlos van de Wormink, een eeneiige tweeling die het meest gelijke span waren. Huckriede ging als tweede de finale in en als derde mocht Jarin Vos mee met zijn nieuwe formatie Eclipse Formidable (v. Eclipse Extremist) en Noddyvyse I am Here (v. Heartland Propet). Een mooi span dat zichtbaar nog aan elkaar moest wennen. Ze werden dan ook derde.

Het was toch weer Lambertus Huckriede die de kampioenstitel opeiste omdat zijn pony’s bijzonder actievol en deftig optraden. De pony’s van Jordans konden hier niet tegen op en waren in beweging en front de mindere.

Met nog drie overwinningen was stal Huckriede bijzonder succesvol. Anneke Borkent won met Luddington Hi Five de hoge limietklasse, met Luddington Hi Spec de damesklasse en met Ardingly’s Hot Chocolate (v. Eclipse Hurricane) van de gebroeders Rast ook nog de ereklasse kleine maat. Lambertus won de openklasse grote maat met Sallandt’s Long Train Running (v. Renvyle The Real Deal).

Kees Kimenai won de lage limietklasse met Eclipse Sunrise (v. Eclipse Moviestar) voor Louise Pieters met The Sky is the Limit (v. Heartland Moonshadow). Henri Hutten werd tweede in de hoge limiet met Maroanka’s Bellisimo (v. Heartland Moonshadow) en met Sambouca (v. Star Dancer) van Theo Wiggerts werd Emmy Hoogendoorn tweede achter Borkent in de ereklasse kleine maat. In de damesklasse was er een mooie tweede plaats voor Marlouke Vos met Eclipse Formidable.

De tweede plek bij de grote maten was voor Mark de Groot met Eclipse Grasshopper (v. Brookeborough Flash Jack) van Jos Mom.

De slotrubriek op het heel goed georganiseerde concours Siegerswoude was die voor de tandems. Een moeilijke discipline om te rijden en kende ook nu weer een viertal jonge rijders. Ten opzichte van de eerste wedstrijd in Diever had Dion ten Berge zijn pony’s Noddyvyse Casanova (v. Sunbeam Something Special) en Heartland Step on the Moon (v. Heartland Moonshadow) andersom gezet en dat pakte geweldig uit. Recht voor elkaar en met veel actie liepen het geheel regelrecht naar de overwinning. Jan Jordans werd tweede met Jade – en Jamie van de Wormink. Niek Alting en Gert Wouters volgden als derde en vierde.

Bron: De Paardenkrant
Foto: Geert Bouius