Kees en Femke Kimenai winnen op concours Diever

17-06-2023

Voor de tweede keer hebben Albert en Fera Lueks en Harm Hamstra een prachtig concours hippique georganiseerd bij hun bedrijf in het Drentse Diever. Ondanks de bijzonder warme omstandigheden was er zondag 11 juni veel animo onder de hackneyrijders om deel te nemen aan dit regionaal concours.

Naast de noordelijke rijders waren de stallen Kimenai en Smits vanuit het Brabantse land afgereisd naar het Noorden. En niet zonder succes! De familie Kimenai ging met twee oranje en twee rode rozetten huiswaarts en Roel Smits met één oranje en één rode.

Kees Kimenai presenteerde zijn nieuweling Eclipse Sunrise (v. Eclipse Moviestar) voor het eerst dit jaar op een buitenconcours en deze actievol bewegende pony greep meteen de koppositie in de lage limietklasse. Indoor was Sunrise al twee keer tweede geworden bij de nieuwelingen in Ambt Delden en Exloo, maar nu stond hij op de hoogste trede. Vanuit een zakkende achterhand maakte de zwarte pony zich heel deftig met een fraai front en veel schoudervrijheid in de voorhand. Manon Veerman eindigde met Black Promisse (v. Heartland Moonshadow) als tweede voor Louise Pieters met de The Sky is the Limit, ook van Heartland Moonshadow).

In de tussenlimiet ging Roel Smits met de hoogste eer strijken. Zijn Conviction’s Morning Sky van alweer Moonshadow, kreeg de voorkeur boven Kees Kimenai met Ardingly’s Brookfield (v. Brookfield May Way). Derde in deze kleine finale werd Inge Jansen met Bernard van de Wormink (v. Brookfield May Way). Agnes Arends won met Eclipse Undercover (v. Heartland Extravagance) van Bart Freriks de hoge limietklasse en kreeg veel tegenstand van Gerrit van der Kolk met Van’t Kolkland’s Early in the Morning (v. Roscout Top Secret), die tweede werd voor Joop Schaap met Heartland Texman (v. Heartland Moonshadow).

Met Highway’s Dream Boy (v. Star Dancer) van Wim Schutte domineerde Inge Jansen zowel de ereklasse als de damesklasse. De hengst is in grote vorm en loopt foutloos met veel afdruk en actie in de benen. Tweede in de ereklasse mocht Roel Smits Conviction’s Challenger (v. Carlos van de Wormink) opstellen en met Best off Both Worlds (v. Just Jim) werd Agnes Arends derde.

Nathalie Buwalda klom in de damesklasse van de zesde naar de tweede plaats met Janis van Kiefkampen (v. Fairview Emperor) van stal Haak en verwees daarmee Manon Veerman met Westbourne Hallmark (v. Hurstwood Sunbeam) van Henri Hutten naar plek drie.

De zusjes Femke en Rianne Kimenai gaven elkaar weinig toe in de rubriek voor Young Riders. Femke won met Stefke-H (v. Sunbeam Vindicator) van Jos Havermans van Rianne die Eagle’s Performer (v. Heartland Propet) voor de wagen had. Stefke is in alles net even beter dan Performer, die wel heel actief was en meer dan zijn best deed.

Leyrun Handsome (v. Jim) en May Fairytale (v. Benthof’s Amir) werden gekozen tot beste tweespan. Gert Wouters wist beide pony’s mooi gelijk te houden en verslag Gerrit van de Kolk met Van’ t Kolkland’s Early in the Morning en Van’ t Kolkland ’s Standing Ovation (v. Hearland Hi Tech).

Bron: De Paardenkrant