Jarin Vos ook tandemkampioen met Eclipse Grand Pix en Eclipse Formidable

01-09-2023

In het dorpje Blauwhuis vierde men vanaf vorige week donderdag de Blauhuster Merke, een driedaags dorpsfeest dat op zaterdag 26 augustus werd afgesloten met de Blauhuster Hynstedei.

Voor het eerst had men een nationaal concours georganiseerd met ook wedstrijden voor Hackney’s.

Rijders uit heel Nederland waren afgereisd naar Friesland en kwamen op een geweldig mooie locatie met een perfect terrein. Het publiek stond rijen dit langs de kant, dus wat kon er misgaan!

In de tandemrubriek om het Nederlands kampioenschap ging er van alles mis. De wedstrijd verliep zeer chaotisch en werd meerdere keren stilgelegd. Het was voor het eerst dit seizoen dat er tandem werd gereden en met zeven aanspanningen leek het een mooie strijd om de titel te worden. Er waren een aantal jonge rijders die de uitdaging aangingen en dat valt natuurlijk de prijzen, echter hebben ze geen ervaring en weinig kunnen oefenen. Eén aanspanningen kon na het afrijden niet meer verder en verliet de baan.  Bij twee andere combinaties was de voorwaartsdrang ook even weg en mochten zich gaan opstellen zodat er nog vier over bleven voor de titel. De jury riep de twee besten naar binnen die ook de allesbeslissende finale mochten rijden. Jarin Vos met Eclipse Grand Prix (v. Eclipse Moviestar) en Eclipse Formidable (v. Eclipse Extremist) en Gert Wouters met Leyrun Handsome (v. Jim) en May Fairytale (v. Benthof’s Amir) reden nogmaals af voor de titel. De pony’s van Wouters liepen foutloos, recht voor elkaar en in het juiste tempo. De pony’s van Vos hadden iets meer uitstraling, maar maakten nog weleens een foutje waardoor ze uit balans waren. De jury was verdeeld en liet het over aan de arbiter, die nog een keer heel goed keek en toch voor het langspan van Jarin Vos koos als kampioen. Voor Jarin Vos die voor het eerst met een tandem reed was het zijn tweede kampioenstitel binnen een week,

Voor Gijs Rozendaal was het brons, hij stuurde Rigoletto (v. Bjornclenn van de Mast) van Henri van Weeghel en zijn eigen Noddyvyse One and Onely (v. Sunbeam Star Step) netjes rond. Davy Jordans werd vierde met Eagle’s Pocket Rocket (v. X-treme) en Royal Diamond (v. Mistral).

Bij de tweespannen greep Davy Jondans wel de winst met Jamie – en Jade van de Wormink, beide van Carlos van de Wormink. Anneke Borkent won met Luddington Hi Spec (v. Westbourne Hi Tech) de  lage limietklasse en met Ardingly’s Hot Chocolate (v. Eclipse Hurricane) de ere- en damesklasse. Alle drie pony’s zijn eigendom van de gebroeders Rast uit Almelo. Jarin Vos met Eclipse Formidable ook nog de hoge limiet kleine maat en Mark de Groot won met Eclipse Greatest Dancer (v. Sir Arie) van Jos Mom de openklasse grote maat. Bron: De Paardenkrant.

Foto & Tekst: Geert Bouius