Jan Jordans rijdt Eagle’s Pocket Rocket en Eagle’s Daylight naar tandemkampioenschap

23-06-2022

Op het zonovergoten concoursterrein van Drogeham werd zaterdag 18 juni voor de 41ste keer het nationale concours gehouden.

Voor de hackney rijders was de strijd om het tandem kampioenschap het hoogtepunt van de dag.

Werner Sweens met zijn  Leyrun Headliner (v. Rocky) en de van Harrie Burghoorn geleende Luuk (v. Bartje van de Heikant) , Jan Jordans met Eagle’s Pocket Rocket (v. X-treme) en Eagle’s Daylight (v. Heartland Sky Lark) en Lambertus Huckriede met Brookfield My Way en Brookfield Olympic Dreams, beide van Aghaderg Brookfield, waren de deelnemers aan deze titelstrijd.

Toen Lambertus Huckriede hulp van derden nodig had was voor hem het kampioenschap verloren. De pony’s van Werner Sweens liepen een fantastische eerst omloop, goed tempo, recht voor elkaar en veel houding en beweging. De pony’s van Jan Jordans kwamen moeilijk in hun ritme en waren de mindere van de zwarten van Sweens. De jury wilde beide deelnemers graag in één keer plaatsen maar volgens de (ongeschreven) regels mocht dit niet en moest er overgereden worden. De pony’s van Jordans pakten nu veel beter aan waar met name bij het voorpaard van Sweens de vermoeidheid toesloeg. Ineens waren de rollen omgedraaid en was het Jan Jordans die kampioen werd. Omdat Jan ook kampioen vierspannen bij de tuigpaarden was geworden reed zoon Davy de kampioenen tijdens de huldiging.

In de overige rubrieken waren er overwinningen voor Anneke Borkent met  Luddington Hi Five (v. Westbourne Hi Tech) in de limietklasse kleine maat en met Ardingly’s Hot Chocolate (v. Eclipse Hurricane) in de damesklasse. Els D’Achard van Enschut won de ereklasse kleine maat met Here I Am (v. Heartland bust Your Buttons) van Van Wanrooij.  

Bij de grote maten was Gijs Rozendaal spekkoper in de limietklasse met  Black Sparrow (v. Sir Arie) van de familie Van Nispen en in de ereklasse was Demi van Nispen met Black Benson (v. Wentworth Ebony) de beste.

Gijs Rozendaal sloot de dag geweldig af in Drogeham want hij won aan het eind van de dag nog de extra prijs van € 1.000,00 door de Frank Roest Prijs te winnen met Black Sparrow. Aan deze Grote Pris van Drogeham deden alle enkelspan winnaars van alle drie disciplines mee.

Tekst & Foto: Geert Bouius