Huckriede-feestje in Drogeham

22-06-2023

Het weer was prachtig, de baan geweldig, het publiek mocht iets meer zijn en de Hackney ’s waren in vorm op zaterdag 17 juni 2023 in het Friese Drogeham.

Van de zeven rubrieken werden er zes gewonnen door de Hackney ‘s van stal Huckriede.

De overwinningenreeks begon in de lage limietklasse kleine maat met Brookfield My Prince (v. Aghderg Money or Your Life) van P. Peters uit Engeland, gereden door Lambertus Huckriede. Deze zege kwam tijdens het overrijden tot stand waarin de concurrentie groot was. De sterk en ruim bewegende Maroanka’s Bellisimo (v. Heartland Moonshadow) moest in handen van Werner Sweens zijn voorlopige eerste plaats inleveren voor de derde. Het waren Huckriede en Kees Kimenai met Ardingly’s Brookfield (v. Brookfield May Way) die hem voorbleven.

In de hoge limietklasse kleine maat was het Anneke Borkent met Luddington Hi Five (v. Westbourne Hi Tech) van de gebroeders Rast die zonder te hoeven overrijden de koppositie opeiste. De bruine hengst liep met veel afdruk en had het halsje er mooi op staan. Willeke Rozendaal mocht Noddyvyse One and Onely (v. Sunbeam Star Step) als tweede opstellen en voor Dirk Jan Beijerinnck en Betuwe’s Magic Mystery van de onlangs op 22-jarige leeftijd overleden Nikie uit Laren, was het derde geld.

Ook de ereklasse kleine maat en damesklasse werd gewonnen door Anneke Borkent, nu met de happy atlete Ardingly’s Hot Chocolate (v. Eclipse Hurricane) van ook de gebroeders Rast. In beide wedstrijden kwam de meeste tegenstand van de 18-jarige Leyrun Headliner (v. Rocky) gereden door Werner en Ilse Sweens. De zwarte hengst showde zich heel ruim en met een sterk achterbeen gebruik en werd twee keer tweede. Derde in de ereklasse werd Kevin Huckriede met Brookfield May Way (v. Aghaderg Brookfield) die in de wedstrijd groeide. Deborah Dat wist verassend de derde plek in de damesklasse te bemachtigen met Eagle’s Pocket Rocket (v. X-treme) van Jan Jordans.

De limietklasse grote maat was met vier deelnemers makkelijk te plaatsen voor de jury, die Lambertus Huckriede met Sallandt’s Long Train Running (v. Renvyle The Real Deal) op kop zette. De grote hengst ging vierkant en krachtig over de benen en had een mooi front. Lubbert van Oene bezette met Magic Special Lady (v. Eclipse Flash Dance) van de eigenaren Kuyters en van Hezel de tweede plaats en Teckla de Boer mocht haar Avion S’il Vous Plait (v. Sir Arie) als derde opstellen.

Gijs Rozendaal was spekkoper in de ereklasse grote maat met Black Sparrow (v. Sir Arie) van de familie Van Nispen. Het vrij en blije optreden van de zwarte hengst woog zwaar bij de jury die ook vond dat de voorbeenactie meer vanuit de knie kwam dan bij Eclipse Grasshopper (v. Brookborough Flash Jack) van Jos Mom en gereden door Mark de Groot.

De rubriek tweespannen kon met drie deelnemers ook in één keer definitief geplaatst wroden en leverde winst op voor Lambertus Huckriede met Brookfield May Way en halfzus Brookfield Olympic Dreams. Het span van Gert Wouters bestaat uit Leyrun Handsome (v. Jim) en May Fairytale (v. Benthof’s Amir) en raakt steeds meer op elkaar ingespeeld en werd nu tweede voor Davy Jordans met Eagle’s Daylight (v. Heartland Sky Lark) en Eagle’s Pocket Rocket.

Na zes overwinningen was de koek nog niet op voor stal Huckriede en de gebroeders Rast want Anneke en Ardingly’s Hot Chocolate wonnen aan het eind van de dag de Frank Roest Prijs. De Grote Prijs van Drogeham waarin alle enkelspanwinnaars uit de drie aangespannen disciplines tegen elkaar uitkomen en € 1.000,00 klaarligt voor de winnaar. Vier van de zevenkoppige lekenjury vond happy atlete Hot Chocolate het beste paard van de dag!

Tekst en Foto: Geert Bouius