Here I Am begint seizoen gewoon weer met een overwinning in De Bilt (1)

01-05-2022

Woensdag 27 april, Koningsdag, was de opening van het buitenseizoen op het Oranje concours van De Bilt.

Met veel publiek rondom de baan won Els D’Achard van Enschut de extra wisselprijs van de Stichting Oranjeconcours De Bilt met de kleine maat hackneyhengst Here I Am (v. Heartland Bust Your Buttons) van W. van Wanrooy.

Uit twee groepen ereklasse pony’s werden de eerste twee uitgenodigd voor en stand show om deze wisselprijs. Uit groep 1 waren dat Roel Smits met Conviction’s Challenger (v. Caros van de Wormink) en Amy Tewis met Conviction’s Black Nobility (v. Nobel Rebel) en uit groep 2 Els en Here I Am en Anneke Borkent met Brookfield May Way (v. Aghaderg Brookfield). Vier top pony’s maar de allerbeste was Here I Am.

De lage limietklasse werd gewonnen door Roel Smits met Conviction’s Morning Sky (v. Heartland Moonshadow). Gijs Rozendaal werd met Dutchman ’s Ivo (v. Stefke-H) tweede voor Jan de Rooij met Travellers Freedom (v. Baron’s Tycho) van H. Wolters. De zwarte Heartland Taxman (v. Heartland Moonshadow) van Joop Schaap werd vierde.

Hierna won Anneke Borkent met Luddington Hi Five (v. Westbourne Hi Tech) van de gebroeders Rast de tussenlimiet voor Dirk Jan Beijerinck met Betuwe ’s Magic Mystery (v. Nikie uit Laren). Bij de winnaar klopte alles maar ook Magic Mystery liet een mooie verrichting zien. Heinhuis Royal Dance (v. Heemhoeve ’s Prince Caspian) van F. Heinhuis werd met Jan de Rooij aan de leidsels derde. Dutchman ‘s Hannibal (v. Westbourne Hallmark) van de gebroeders Rast en gereden door Lambertus Huckriede werd vierde voor Frank Arends met Eclipse Double Dutch (v. Eclipse Moviestar) van de familie Mom.

Ook de hoge limietklasse werd een prooi voor Anneke Borkent, nu met Ardingly’s Hot Chocolate (v. Eclipse Hurricane).  Amy Tewis gaf goed partij met de deftige Noddyvyse I am Here (v. Heartland Propet) en werd tweede voor Jan Peter van Hezel met James H (v. Heartland Moonshadow).

In de damesklasse pakte Els D’Achard ook haar tweede overwinning. Met de actievol en ruim bewegende Heartland Heartbreaker (v. Heartland Moonshadow) versloeg zij haar concurrenten. Margo Arends had Eclipse Soultrain (v. Eclipse Moviestar) geweldig in vorm en werd tweede voor Anneke Borkent met Brookfield Olympic Dreams (v. Aghaderg Brookfield).

Voor de Hackney ‘s grote maat was er één wedstrijd, de openklasse waarin zeven combinaties van start gingen.  Vier kregen een herkansing. De vorm was nog niet bij iedereen even goed en het was uiteindelijk Gijs Rozendaal met Black Sparrow (v. Sir Arie) van de familie Van Nispen die als eerste op mocht stellen. Daarna Plain’s Beau (v. Plain’s Black Magic) met zijn eigenaar Dirk Jan Beijerinck en Sven Fransen mocht Plain’s Black Beauty, die ook Plain’s Black Magic als vader heeft, als derde opstellen. Mark de Groot kreeg Eclipse Grasshopper (v. Brookborough Flash Jack) weer niet echt in balans en werd vierde. Dat de foutloos en correct bewegende Tivoli Amarillis (v. Plain’s Liberator) met Gerard Zwartjens onderaan kwam was niet te volgen. Boven hem stonden meerdere paarden die teveel fouten maakten.

Foto & Tekst: Geert Bouius