Henri Hutten rijdt Maroanka’s Bellisimo naar kampioenschap Noord

01-09-2024

Tijdens de Fokdag Oldebroek op 17 augustus j.l. stonden tijdens middagprogramma ook rubrieken voor de Hackney’s van regio Noord op het programma.

Belangrijkste wedstrijd was het kampioenschap ereklasse. Zes pony’s bonden de strijd met elkaar aan waaronder ook een aantal uit de limietklasse.

Roel Smits rijdt dit seizoen voor regio Noord en mocht zodoende met Conviction’s Challenger (v. Carlos van de Wormink) meedoen aan deze titelstrijd. Na de eerste omloop stond Smits tweede achter Henri Hutten met Maroanka’s Bellisimo (v. Heartland Moonshadow) en voor Louise Pieters met The Sky is the Limit, ook van Moonshadow, en titelverdediger Jarin Vos met Eclipse Formidable (v. Eclipse Extremist). Deze vier werden uitgenodigd voor de verplichte stand show.

Alle vier de pony’s staken in vorm maar Maroanka’s Bellisimo was in super vorm en liep zijn beste wedstrijd van het seizoen en werd dan ook kampioen. De bruine pony walste voor de jury langs met het front er op en met een hoog en ruim grijpende voorbeen techniek. Een mooie en terechte kampioen.

Roel Smits werd reserve-kampioen voor Louise Pieters en Jarin Vos.

Tekst: Geert Bouius
Foto: Johnnij van Ingen