Henk van Dieren overleden

07-11-2022

Het verdrietige nieuws bereikte ons dat Henk Van Dieren op 78-jarige leeftijd is overleden. Voor de hackney fokkerij en -sport is hij van grote betekenis geweest. De huidige hackneyfokkerij heeft hij vanuit het NHS mede gestalte gegeven. Al snel werden zijn capaciteiten ook binnen de tuigpaarden fokkerij en -sport onderkent en werd hij ook daar een boegbeeld. Nadat hij voorzitter van de hengstenkeuringscommissies van de hackney's en tuigpaarden was geweest, is hij ook voorzitter geweest van de hengstenkeuringscommissie van de Friezen. Een niet alledaags resultaat!

In de sport is hij vele jaren één van de boegbeelden geweest van het jurycorps. Tevens droeg hij veel bij aan de opleiding en bijscholing van juryleden.

Er kon altijd een beroep op hem gedaan worden om mee te denken en om zich actief in te zetten in het belang van sport en fokkerij. Ook was hij bij vragen altijd bereid om positief en goed onderbouwd zijn mening te geven.

Met zijn overlijden is niet alleen een zeer kundige paardenman ons ontvallen, maar zeker ook een bijzonder prettig mens in de omgang.

Vanaf deze plaats wil het VHN bestuur zijn vrouw Ria, de kinderen en verdere familie heel veel sterkte wensen om dit grote verlies te dragen!