Hackney ’s Stepping Stone, Black Jack en Westbourne Hallmark op kop in Beilen

20-10-2022

De drie rubrieken voor Hackney ’s waren goed bezet en leverde fraaie winnaars op. In de limietklasse spitste de strijd om de winst zich toe op Gijs Rozendaal met Chestnut’s Stepping Stone (v. Frogland’s Early in the Morning) en Nathalie Buwalda met Jade van de Wormink (v. Carlos van de Wormink) van stal Haak. De bruine stamboek hengst Stepping Stone bleef mooi vierkant bewegen met een fraaie hoofd en hals houding en maakte geen fouten. Jade was ruimer in beweging maar soms iets scheef gesteld en dat maakte dat Gijs Rozendaal het oranje rozet pakte.

De openklasse leverde een overwinning op voor Louise Pieter met Black Jack (v. Gallant Monarch) die er in de finale met drie nog even een schepje bovenop deed met haar actievolle bewegingsvorm. Ook bijzonder actievol is Best off Both Words (v. Just Jim) van Bart Freriks en gereden door Agnes Arends. Zij deden niet veel onder voor de winnaar en werden nipt tweede. Met Janis van de Kiefkampen (v. Fairview Emperor) moest Nathalie Buwalda haar voorlopige eerste plek inleveren voor de derde. Janis was soms ook iets scheef in de stelling en maakte net een foutje teveel. Henri Hutten maakte zijn debuut met de 17-jarige stamboekhengst en keuringskampioen 2022 Westbourne Hallmark (v. Hurstwood Sunbeam) en werd met de vijfde plaats niet overgewaardeerd.

In de damesklasse nam Manon Veerman plaats achter de actievolle hengst en pakte gelijk de winst. Na de eerste omloop stond ze nog derde maar met het publiek op haar hand en natuurlijk het sterke opreden van haar pony kon de jury niet meer om haar heen. Louise Pieters deed opnieuw goed mee met de nog steeds in topvorm verkerende Black Jack en werd tweede.  Nathalie Buwalda werd opnieuw derde, nu met Highlighter (v. Leyrun Headliner) van de familie Haak.

In de Prijs der Besten werden Pieters en Black Jack derde.

Bron: De Paardenkrant.

Foto & Tekst: Geert Bouius