Gert Wouters in Diever kampioen tweespan Hackney’s regio Noord

15-06-2024

De rubrieken voor de Hackney’s waren meer dan goed gevuld in Diever vorige week zaterdag 9 juni. In het kampioenschap tweespannen van regio Noord werd Gert Wouters uit Hierden de nieuwe kampioen met zijn span May Fairytale (v. Benthof’s Amir) en Magic Little Elvis (v. Stefke-H).

Met vijf deelnemers was er voldoende kwantiteit in de baan, maar niet alle spannen waren nog in vorm zo vroeg in het seizoen . Na de eerste omloop werd Cynthia Ardesch met Magic Little King (v. Stardust Boy van’t Stedeke) en Nina (v. Cambridge Midnight Boy) definitief derde voor Bert de Rooij met Noddyvyse Ringmaster (v. Sunbeam Star Step) en Gallant Valentino (v. Gallant Monarch) en Wouter Wouters met Independent Girl (v. Froglamd’s Early in the Morning) en Beauty Rain Dancer (v. Roscourt Top Secret). De finale ging tussen Gert Wouters en zijn pony’s en Jarin Vos met Eclipse Grand Prix (v. Eclipse Moviestar) en Eclipse Formidable (v. Eclipse Extremist). Het span van Vos groeide in de wedstrijd en werden meer en meer een éénheid. De pony’s van Wouters verschillen iets in maat en traden actievol op maar vochten nog wel eens met elkaar wat ten kostte van de eenheid ging.  De jury koos toch voor Wouters omdat die meer beweging lieten zien dan het tweetal van Jarin Vos.

In de lage limietklasse was er opnieuw winst voor  Louise Pieters met The Sky is the Limit (v. Heartland Moonshadow). Tweede werd Kees Kimenai met Eclipse Sunrise (v. Eclipse Moviestar) en derde Joop Schaap met Heartland Goldfinger (v. Heartland Moonshadow).

Henri Hutten veraste vriend en vijand in de hoge limietklasse met een fantastische show van Maroanka’s Bellisimo (v. Heartland Moonshadow). De bruine pony walste met ruime passen door de baan en had het halsje er hoog op staan. Hij zweefde als het ware over het terrein en maakte geen fouten.  Nathalie Buwalda eiste de tweede plek op met Janis van de Kiefkampen (v. Fairview Emperor) en Denise van de Brink verraste met plek drie voor May Fairytale.

Ook in de damesklasse domineerde Maroanka’s Bellisimo de koers en won wederom. Nu had Manon Alting – Veerman de leidsels vast. Louise Pieters en The Sky is the Limit konden hier niet tegen op en werden verdienstelijk tweede voor Nathalie Buwalda en Janis van de Kiefkampen.

De ereklasse kleine maat kende een sterke kopgroep van zes. Jarin Vos kon zijn voorlopig eerste plaats niet vasthouden met Eclipse Formidable  en werd vierde. Roel Smits had Conviction’s Challenger (v. Carlos van de Wormink) heel best aan het lopen, maar dat gold ook voor Noddyvyse Cassanova (v. Sunbeam Something Special) met Dion ten Berge. Cassanova was bijzonder deftig in de voorhand en klom er mooi in. De overwinning was dan ook voor laatstgenoemde met Smits op plek twee. Inge Jansen klom een paar plekjes met Highway’s Dreamboy (v. Star Dancer) van Wim Schutte en werd derde.

Debuterend Hackney rijder Niek Alting won de tandemrubriek met Princess Yentle (v. Heartland Yahoothi) en Westbourne Hallmark (v. Hurstwood Sunbeam).

Foto & Tekst: Geert Bouius