Gerrit van der Kolk in thuis wedstrijd twee keer op kop.

30-06-2023

Zaterdag 24 juni stond CH Nieuwleusen in het teken dan de springsport. De springwedstrijden werden afgewisseld met aangespannen rubrieken voor Hackney ‘s.

Regionaal Hackney rijder Gerrit van der Kolk woont in Nieuwleusen en reed een thuiswedstrijd. Hij wist twee rubrieken te winnen. Met Van ’t Kolkland ’s Early in the Morning (v. Roscout Top Secret) domineerde hij de grote limiet en met Van’ t Kolkland ’s Standing Ovation (v. Hearland Hi Tech) ernaast werd ook de tweespanrubriek gewonnen. Mooie successen voor deze nestor onder de hackneyrijders van regio Noord.

De lage limietklasse leverde winst op voor Frank Arends met Eclipse Double Dutch (v. Eclipse Moviestar) van Jos Mom. Met Rakker (V. Star Dancer) van M. Oosterlaar werd Inge Jansen tweede.

Tweede in de grote limietklasse werd Roel Smits met Conviction’s Morning Sky (v. Heartland Moonshadow). Smits won met Conviction’s Challenger (v. Carlos van de Wormink) wel de ereklasse. De meeste tegenstand kwam hier van Inge Jansen met Highway’s Dream Boy (v. Star Dancer) van Wim Schutte die de tweede pek opeiste. Op haar beurt won Inge wel de damesklasse met Dream Boy. Het zilver was hier voor Marlouke Vos met Eclipse Formidable (v. Eclipse Extremist) van haar broer Jarin.

Bij de tweespannen timmert Gert Wouters dit jaar als nieuwe rijder behoorlijk aan de weg en eindigde met tweespan Leyrun Handsome (v. Jim) en May Fairytale (v. Benthof’s Amir) vlak achter het winnende span van Gerrit van der Kolk.

Bron: De Paardenkrant

Foto: Geert Bouius