Gerard Zwartjens wint met Tivoli Amarillus in Beilen

21-10-2023

In de sfeervolle manege De Stroomruiters werd zaterdagvond 14 oktober Indoor Beilen gehouden. Voor de Hackneyrijders waren er vier rubrieken waarin fel gestreden werd om de winst.

Van de vijf limietklasse pony’s mochten Henri Hutten met zijn nieuwe aankoop Maroanka’s Bellisimo (v. Heartland Moonshadow) en Nathalie Buwalda met Dutchman’s Hannibal (v. Westbourne Hallmark) uitmaken wie de ereronde ging aanvoeren. De bruine Hannibal was op zijn beurt weer door stal Haak gekocht van Henri Hutten! Buwalda liet haar pony heel spectaculair rondgaan en liet met name in de voorhand en hoge en ruime actie zien. Hutten’s Bellisimo was minder spectaculair maar liet wel een heel gedragen verrichting zien en was vaster in zijn optreden. De winst was dan ook voor laatstgenoemde die zich daarmee ook plaatste voor de Prijs der Besten aan het eind van de avond. Kees Haak werd derde met Highlighter (v. Leyrun Headliner).

De openklasse kleine maat als ook de openklasse grote maat kende maar drie deelnemers en werd in één keer geplaats.  Dion ten Berge heeft lang “gedokterd” met Noddyvyse Casanova (v. Sunbeam Something Special) en heeft hem sinds een aantal maanden waar hij zijn pony wil hebben. In Beilen was Casanova heel deftig met het halsje er bovenop en ging hoog en ruim in de voorhand. Hij won de wedstrijd en werd in de Prijs der Besten heel verdienstelijk derde.  Met Janis van de Kiefkampen (v. Fairview Emperor) werd Nathalie Buwalda tweede voor Henri Hutten met de 18-jarige hengst Westbourne Hallmark (v. Hurstwood Sunbeam).

Bij de openklasse voor grote maten ging de zege naar Gerard Zwartjens met Tivoli Amarillus (v. Plains Liberator). Zwartjens is de 80 jaar ruim gepasseerd maar beleeft nog steeds veel plezier aan het rijden met vooral zijn eigen fokproducten. De merrie Amarillus presteert altijd heel constant en moet het in de openklasse vaak afleggen tegen de meer spectaculaire hengsten. In Beilen bracht het constante optreden van Amarillus hem nu wel de overwinning. Het publiek kon dit ook zeer waarderen. Met Baarzen’s Magic Bells (v. Raffles) werd Dion ten Berge tweede voor Teckla de Boer met Avion S’il Vous Plait (v. Sir Arie).

In de damesklasse pakte Nathalie Buwalda toch nog haar overwinning en deed dat met de bijzonder actievol bewegende en met een mooi front lopende Janis van de Kiefkampen. Teckla de Boer werd nu tweede met Avion S’il Vous Plait en met Dutchman’s Ivo (v. Stefke-H) werd Isabelle Kuperus derde. Zij won ook de prijs voor het schoonste geheel. Alice Wouters sloot het rijtje dames met Lady Roxanne (v. Iron Mike).

Bron: De Paardenkrant

Foto: Geert Bouius