Els D’ Achard van Enschut tweemaal op kop in Siegerswoude

01-07-2022

Op het nieuwe middag en avond concours in het Friese Siegerswoude boekte Els D ‘Achard van Enschut zaterdag 25 juni jl. twee overwinningen met haar hackney pony’s.

In de openingsrubriek van dit nieuwe tuigpaarden evenement bij stal De Merksen van Age en Marieke Okkema reed Els de bruine Heartland Incredible (v. Heartland Moonshadow) van Robin Wijthoef makkelijk naar de winst in de kleine limietklasse. De jury had weinig moeite om de zes deelnemers in de juiste volgorde te zetten. Incredible liep actievol en foutloos en dus was de overwinning terecht. Kees Kimenai werd heel mooi tweede met Ardingly’s Brookfield (v. Brookfield May Way) en Inge Jansen werd keurig derde met Bernard van de Wormink, ook van Brookfield May Way, van de combinatie Jansen/Schutte.

In de grote limietklasse werd de hegemonie van Anneke Borkent met Luddington Hi Five (v. Westbourne Hi Tech) doorbroken door Willeke Rozendaal met Noddyvyse One and Only (v. Sunbeam Star Step). Vorige week had Hi Five al de nodige moeite om te winnen en nu was de hengst onregelmatig in de voorhand waar One and Only geheel vierkant in balans en ruim bewegend de winst verdiende. Derde in dit nationale vuurwerk werd Gerben Greidanus met Eclipse Fireball (v. Eclipse Midnight King).

Here i Am (v. Heartland Bust Your Buttons) domineert al een aantal jaren de ereklasse kleine maat en was ook nu met Els D’Achard van Enschut niet te verslaan. Verassend tweede werd Lieke Lueks met May Dream (v. Fairview Emperor) van Toon van Doorn. De bruine hengst klom een plekje ten koste van Anneke Borkent met Brookfield May Way (v. Aghaderg Brookfield).

Borkent won later wel de damesklasse met Ardingly’s Hot Chocolate (v. Eclipse Hurricane) van stal Huckriede. In een rechtstreeks duel versloeg zij Els D’Achard met de actievol bewegende Heartland Heartbreaker (v. Heartland Moonshadow) van Willem van Wanrooij.

De enigste wedstrijd voor de Hackney’s grote maat was de openklasse. Gijs Rozendaal heeft in Black Sparrow (v. Sir Arie) van de familie Van Nispen nog een limiet paard maar wint naast deze limietklasse ook vaak de openklasse. In Siegerswoude kwam de concurrentie vooral van André  Veltkamp met Matteo (v. Bocellie), echter de winst ging overtuigend naar Black Sparrow. Derde werd Demi van Nispen met Black Benson DVN (v. Wentworth Ebony). De 21-jarige Plain’s Beau (v. Plain’s Black Magic) liep met de vijfde plaats zijn laatste wedstrijd in handen van zijn eigenaar Dirk Jan Beijerinck en zal op 3 september in Houten officieel afscheid nemen van de wedstrijdsport. Bron:De Paardenkrant

Tekst & Foto: Geert Bouius