Dubbelslag voor Highway’s Dreamboy in Grootegast

22-05-2023

De Noordelijke Hackney rijd(st)ers waren Hemelvaartsdag in Grootegast te gast voor hun eerste wedstijd van het nieuwe buitenseizoen.

De concoursmiddag begon met een lage limietklasse waarin Manon Veerman de winst pakte met Black Promisse (v. Heartland Moonshadow). Tijdens het overrijden verwees zij Frans Kuyters met Pepper K, ook van Heartland Moonshadow, naar de tweede plaats. Derde werd ook een nakomeling van Heartland Moonshadow, The Sky is The Limit met Louise Pieters. Jeffry Kinds mocht daarna opstellen met Conviction’s Made in Heaven (v. Carlos van de Wormink) en vijfde werd Gerrit van der Kolk met Van’t Kolkland’s Standig Ovation (v. Heartland High Tech).

In de hoge limiet klasse maakte Jarin Vos de dienst uit met zijn Eclipse Formidable (v. Eclipse Extremist). Deze pony heeft een heel mooi front en liep een constante koers. Met Bernard van de Wormink (v. Brookfield May Way) werd Inge Jansen tweede voor Gerrit van der Kolk met Van’t Kolkland’s Early in the Morning (v. Roscourt Top Secret). De vierde plek was voor Jan Peter van Hezel met James H (v. Heartland Moonshadow) en als vijfde kon Agnes Arends Eclipse Undercover (v. Heartland Extravagance) van Bart Freriks opstellen.

Met vijf deelnemers was de ereklasse niet hele groot maar herbergde wel veel kwaliteit. Na een spannende strijd ging de overwinning naar Sebastiaan Ardesch met de goedgekeurde hengst Highway’s Dream Boy (v. Star Dancer) van Wim Schutte, die vanuit een krachtige achterhand veel ruimte ontwikkelde in de voorhand. Westbourne Hallmark (v. Hurstwood Sunbeam) van en met Henri Hutten is een op en top Hackney met een mooi front en werd nipt tweede voor Agnes Arends met Best off Both Worlds (v. Just Jim) van Bart Freriks. Hierna volgden Louise Pieters met Black Jack (v. Gallant Monarch) en Jeffrey Kinds met Goldfield Latino (v. Mistral).

In de damesklasse reed Inge Jansen na overrijden Highway’s Dream Boy naar de winst. Ook nu was de bruine hengst heel constant en legde veel kracht in zijn bewegingen. De top-3 was gelijk aan de ereklasse, alleen zat nu Manon Veerman achter Westbourne Hallmark.

De vier Young Riders maakten er een mooie wedstrijd van en kreeg in Jeffry Kinds met Ardingly’s The Show Must Go On (v. Carlos van de Wormink) de verdiende winnaar. Lotte Riezebosch eindigde als tweede met  Van’t Kolkland’s Early in the Morning, derde werd Alice Wouters met Ricky in the Rain (v. Pnderosa’s Obsession) en vierde stond Roy Cornelisse met May Pleasure (v. Mistral) van A.Rast.

Bij de tweespannen ging de zege naar Gerrit van der Kolk met  Van’t Kolkland’s Early in the Morning en Van’t Kolkland’s Standig Ovation. Bert de Rooij reed Noddyvyse Ringmaster (v. Sunbeam Star Step) en Gallant Valentino (v. Gallant Monarch) naar het tweede geld. De met een tweespan debuterende Jarin Vos werd keurig derde met Eclipse Formidable en Eclipse Grand Prix (v. Eclipse Moviestar). Wouter Wouters sloot de rij met Ricky in the Rain en Beauty Raindancer (v. Roscourt Top Secret).

Foto & Tekst: Geert Bouius