Concours Rijs na onweersbui afgelast.

10-08-2023

Een klein uur voordat zaterdag 5 augustus de drie nationale kampioenschappen op CH Rijs een aanvang zouden nemen kwam de voorspelling van buienradar uit en kwam regen met bakken uit de hemel.

In een mum van tijd stond concoursterrein bij manege Gaasterland in Harich blank en restte het bestuur niets anders dan de 76ste editie van CH Rijs af te lassen. Zuur voor de organisatie maar met ook onweer en bliksem kun je geen enkel risico nemen. De Hackney’s  waren net drie keer in actie geweest.

Mark de Groot  pakte met de grote maat Hackney hengst en kampioen Eclipse Grasshopper (v. Brookborough Flash Jack) de overwinning in de openklasse. De zwarte hengst moest even op gang komen maar daarna was hij er weer helemaal. Met Sallandt’s Long Train Running (v. Renvyle The Real Deal) werd Lambertus Huckriede tweede voor Dirk-Jan Beijerinck met Plain’s Beau (v. Plain’s Black Magic).

Bij de Hackney pony’s won Anneke Borkent met Luddington Hi Five (v. Westbourne Hi Tech) van de gebroeders Rast de limietklasse kleine maat. Jarin Vos heeft zijn pony Eclipse Formidable (v. Eclipse Extremist) dit jaar bijzonder goed in vorm en nestelde zich keurig op de tweede plaats voor Lambertus Huckriede met Brookfield My Prince (v. Aghaderg Money or Your Life) van Peters uit Engeland.

Anneke Borkent won ook de damesklasse met Luddington Hi Spec (v. Westbourne Hi Tech) en opnieuw werd Eclipse Formidable beloond met de tweede prijs. Nu had zus Marlouke Vos de leidsels in handen (foto). De derde plaats en het schoonste geheel waren voor Emmy Hoogendoorn met Sambuca (v. Star Dancer) van partner Theo Wiggerts.

Bron: De Paardenkrant.
Foto: Geert Bouius