Brookfield Olympic Dreams en Luddington Hi Five tweespankampioen in Tolbert

14-09-2023

Op het prachtige terrein van de HJC-manege in Tolbert was zaterdag 9 september een groot nationaal concours met voor de Hackney’s vijf rubrieken waaronder het kampioenschap voor tweespannen.

Het kampioenschap telde maar drie deelnemers en kreeg in de pony’s Luddington Hi Five (v. Westbourne Hi Tech) en Brookfield Olympic Dreams (v. Aghaderg Brookfield) de terechte kampioenen. De hengst Hi Five is van de gebroeders Rast en Olympic Dreams is van de Engelse eigenaren Paulien, Jimmy en Melita Peters. Het was voor beide pony’s pas de tweede keer dat ze samen een span vormden maar dat bleek nergens uit. Ze vertoonden veel gelijkheid in houding en het verschil in beweging viel nauwelijks op. Voor de vorm moest er overgereden worden nadat Davy Jordans definitief derde werd geplaats met de eeneiige tweeling Jade en Jamie van de Wormink, die beide Carlos van de Wormink als vader hebben. Hoewel ze in kleur en aftekeningen gelijk zijn, waren ze dat in beweging niet. Jarin Vos mocht het met zijn gelegenheid span City bar’s Don Juan (v. Mistral) en zijn zus Marlouke en Rigoletto (v. Bjornclenn van de Mast) van Henri van Weeghel nogmaals opnemen tegen Lambertus Huckriede met zijn span, maar kon nooit winnen en werd reserve-kampioen.

In de limietklasse bracht Luddington Hi Spec (v. Westbourne Hi Tech) Anneke Borkent de overwinning met op de tweede plaats Manon Alting-Veerman met Black Promisse (v. Heartland Moonshadow), die een plek won na overrijden met zes combinaties. Jarin Vos en Eclipse Formidable (v. Eclipse Extremist) werden derde, Lambertus Huckriede met Brookfield My Prince (v. Aghaderg Money or Your Life) vierde, Louise Pieters met The Sky is the Limit (v. Heartland Moonshadow) vijfde en Bud Bongers met Heartland i Will, ook van Moonshadow, werd zesde.

De ereklasse blijft het domein van Ardingly’s Hot Chocolate (v. Eclipse Hurricane) van de gebroeders Rast. Kevin Huckriede reed Brookfield May Way (v. Aghaderg Brookfield) naar de tweede plaats. Met een hele beste Black Jack (v. Gallant Monarch) klom Louise Pieters in de finale met vier van de vierde naar de derde plek. Dit ging ten kostte van Dion ten Berge met Noddyvyse Casanova (v. Sunbeam Something Special).

Anneke Borkent met Luddington Hi Spec en Gerlinde Vos met Eclipse Formidable streden in de damesklasse om de hoogte eer, die uiteindelijk toch naar Borkent ging. Gerlinde Vos won wel de extraprijs voor het schoonste geheel.  Met Sambouca (v. Star Dancer) werd Emmy Hoogendoorn derde.

Lambertus Huckriede zegevierde met Sallandt’s Long Train Running (v. Renvyle The Real Deal) in de openklasse grote maat. Gijs Rozendaal en Black Sparrow (v. Sir Arie) van de familie Van Nispen gaf goed partij maar moest genoegen nemen met plaats twee. Het derde geld was voor Tekla de Boer met Avion S’il Vous Plait, ook van Sir Arie.

 

Bron: De Paardenkrant.
Foto: Geert Bouius