Bernard van de Wormink beste Hackney nieuweling in Doornspijk

13-05-2022

Vier jonge Hackney pony’s streden zaterdag 7 mei 2022 om de hoogste eer in de nieuwelingenklasse. Het was Inge Jansen die de Brookfield May Way nakomeling Bernhard van de Wormink heel netjes voorstelde en terecht deze wedstrijd wist te winnen. A.J. Kappert fokte de nu 4-jarige Bernhard uit Kim (v. Noble Boy). Bernard heeft een aansprekend hoofdje en mooi front. Voor laat hij voldoende actie zien, achter mist hij wat kracht. Inge heeft de winnaar in gezamenlijk eigendom met Wim Schutte. Gijs Rozendaal had in Chestnut’s Stepping Stone (v. Frogland’s Early in the Morning) de nummer twee. Een goedgekeurde hengst met voldoende beweging die iets meer oprichting mag hebben.

Joop Schaap won met Heartland Taxman (v. Heartland Moonshadow) overtuigend de lage limietklasse en hield Jan Peter van Hezel werd tweede met Pepper, ook van Heartland Moonshadow) achter zich.

Anneke Borkent won de overige rubrieken voor de hackney pony’s: met Luddington Hi Five (v. Westbourne Hi Tech) van de gebroeders Rast won ze eerste groep van de hoge limiet en met Ardingly’s Hot Chocolate (v. Eclipse Hurricane) won ze ook de tweede groep. Ook de damesklasse ging naar Anneke met opnieuw Hot Chocolate. In de ereklasse reed ze Brookfield May Way (v. Agahderg Brookfield) naar het oranje rozet.

Gijs Rozendaal won met Black Sparrow (v. Sir Arie) van de familie Van Nispen de openklasse grote maat en bij de tweespannen had Gerrit van der Kolk  het beste tweespan in Van’t Kolklands Early in the Morning(v. Roscourt Top Secret) en van’t Kolkland’s Standing Ovation (v. Heartland High Tech). Beide pony’s klommen goed tegen elkaar op en waren de beste eenheid.

Geert Bouius