ARDINGLY’S BROOKFIELD beste nieuweling op Noordelijke Tuigpaarden Dag

12-04-2022

Zaterdag 9 april jl. op de Noordelijke Tuigpaarden Dag in Exloo werd de kleine maat Hackney Ardingly’s Brookfield (v. Brookfield May Way) van en gereden door Kees Kimenia gehuldigd als beste Hackney nieuweling. Door een aantal afmeldingen kwamen er maar twee Hackney pony’s in de baan en dat leverde een mooie tweestrijd op. De zwarte Ardingly’s Brookfield was iets constanter in zijn bewegingen en verhevener in het front van Dutchman ’s Ivo (v. Stefke-H) van Gijs Rozendaal.

Anneke Borkent deed hele goede zaken voor stal Huckriede en won vier rubrieken.

De limietklasse tot 50 punten won zij met Luddington Hi Five (v. Westbourne Hi Tech) van de gebroeders Rast na een tweestrijd met Lambertus Huckriede die met Dutchman ‘s Hannibal (v. Westbourne Hallmark) van ook de gebroeders Rast eveneens een geweldige wedstrijd liep. Dirk jan Beijerinck mocht Betuwe ’s Magic Mystery (v. Nikie uit Laren) als derde opstellen.

In de limietklasse vanaf 50 punten debuteerde Anneke met Ardingly’s Hot Chocolade (v. Eclipse Hurricane) en won ook deze wedstrijd. De donkerbruine hengst showde zich met veel balans en keek er hoog overheen met zijn aansprekende hals en hoofd. De tweede plaats was voor Gerben Greidanus met de actievolle Eclipse Fireball (. Eclipse Midnight King) en Jan Jordans eindigde op de derde plaats met Eagle’s Daylight (v. Heartland Sky Lark).

Ook in de ereklasse kleine maat ging de winst naar Anneke, nu met Brookfield May Way (v. Aghaderg Brookfield). Vijf van de negen deelnemers reden over en het was Lieke Leuks met May Dream (v. Fairview Emperor) van Toon van Doorn, die lang mee streed voor de eerste plek maar omdat de hengst in de laatste ronde iets te lang uit balans was kostte dit haar de overwinning. Met Noddyvyse Casanova (v. Sunbeam Something Special) werd Henri Hutten keurig derde voor Kees Kimenai met Sir Rinke (v. Gin’s Black and White). Jeffrey Kinds pakte in zijn eerste wedstrijd   een mooie vijfde plaats met Goldfield Latino (v. Mistral) van Richard Hofstra.

Ook in de damesklasse waren Anneke Borkent met Brookfield Olympic Dreams (v. Aghaderg Brookfield) en Lieke Leuks met May Dreams weer aan elkaar gewaagd waarbij de hengst bijzonder veel ruimte in de voorhand liet zien en achter heel sterk onder trad. Olympic Dreams marcheert heel parmantig zijn wedstrijd en maakte geen fouten. De jury was verdeeld en dus moest de arbiter de beslissing nemen en koos voor Anneke. Margo Arends mocht ook mee overrijden en werd derde met Eclipse Double Dutch (v. Eclipse Moviestar) en won ook de prijs voor het schoonste geheel.

In de openklasse grote maat reden vijf deelnemers af voor de wedstrijd en het was uiteindelijk Gijs Rozendaal met Black Sparrow (v. Sir Arie) die het oranjelint won na een spannende strijd met Dirk Beijerinck met Plain’s Beau (v. Plain’s Black Magic). De zwarte Beau gaf alles en straalde kracht uit. Sparrow is iets eleganter in zijn manier van bewegen. Heel mooi derde werd Goos Tijssen met Touchstone Out of the Bleu (v. Wentworth Ebony) die een gedragen verrichting op de mat legde en heel constant bleef.

Geert Bouius