Amy Tewis driemaal op kop in Beilen

19-10-2021

Tijdens het laatste aangespannen concours van dit seizoen, indoor Beilen, dat zaterdagavond 9 oktober werd gehouden wist Amy Tewis alle drie wedstrijden voor de Hackney kleine maat te winnen.

Ze bleek Noddyvyse I am Here (v. Heartland Propet niet te verslaan in de limietklasse waarin zeven deelnemers actief waren. In de finale met drie wist ze Willeke Rozendaal met Noddyvyse One and Only (v. Sunbeam Star Step) en Nathalie Buwalda met Highlighter (v. Leyrun Headliner) achter zich te houden. De bruine I Am Here was in topvorm met veel actie en ruimte in zijn bewegingen en had de hals er heel mooi opstaan. One and Only is ook een actievol bewegende pony die heel constant was en tweede werd voor Highlighter die oprichting miste.

De openklasse was spannend waarin drie van de vijf pony’s werden uitgenodigd nogmaals af te rijden voor de hoogste prijzen. Voorop Sebastiaan Ardesch met Highway’s Dream Boy (v. Star Dancer) van Wim Schutte die vanuit een sterke achterhand veel ruimte in de voorhand ontwikkelde. Amy Tewis heeft in Conviction’s Black Nobility (v. Noble Rebel) een spectaculair bewegende pony die de voorbenen nog verder wegzet. Derde finalist was Willeke Rozendaal met Seamair Showman (v. The Postmaster), die niet echt zijn dag had en veel moeite had om de juiste balans te vinden. Hij werd dan ook derde. Over wie de wedstrijd moest winnen was de jury verdeeld en dus kwam de arbiter in actie en die verkoos Black Nobility boven Dream Boy.

In de damesklasse reden vier van de zeven dames de finale waarin Amy Tewis opnieuw Noddyvyse I am Here had aangespannen. Ook nu bleek deze combinatie onverslaanbaar en het lijkt Amy geen moeite te kosten de hengst tot een topprestatie te brengen.

De concurrentie bestond opnieuw uit Highway’s Dream Boy, nu gereden door Inge Jansen, Highlighter met Nathalie Buwalda en nieuwkomer Lieke Lueks met May Dream (v. Fairview Emperor) van Toon van Doorn. Lieke liet haar pony fijn showen en werd nipt tweede voor Inge en Dream Boy. Nathalie en Highlighter moesten genoegen nemen met de vierde plaats.

Amy en Noddyvyse I Am Here en Sebastiaan Ardesch met Highway’s Dream Boy waren uitgenodigd voor de slotwedstrijd, de Prijs der besten en Amy zat bij de beste vier paarden die nogmaals streden om de allerbeste van de avond te worden. Drie tuigpaarden tegen één Hackney! Toch wist Amy heel verdienstelijk derde te worden.

Geert Bouius