Welkom bij de VHN

18-05-2021

De Verenigde Hackneyrijders in Nederland (VHN) is het platform voor de hackneyliefhebbers in Nederland. Het doel van de vereniging is om de wedstrijden met kleine- en grote maat hackney's op een diervriendelijke wijze te faciliteren. 

Engeland is de bakermat van de hackney. Van daaruit heeft de hackney zich letterlijk over alle continenten van de wereld verspreid. Nederland is één van de gebieden waar de hackney onvermindert populair is bij een grote groep liefhebbers, actieve rijders en fokkers.

Naast de hoge verheven gangen en het opgericht gaan in de voorhand, is het vooral ook de adel en hardheid die de hackney extra expressief maakt.


De VHN is samen met de rijders van de tuigpaarden (VERT) en de rijders van Friese tuigpaarden (VFT) recent de weg naar zelfstandigheid ingeslagen.

De aangespannen sport, met de hackney voorop, wil meegaan met de tijd waarin men zich steeds bewuster is door lering en ervaring van de behoeften van het paard, wat zich dient te vertalen naar een nog uitgebalanceerder en verantwoorder gebruik.

De echte hackneyliefhebber beleeft zijn of haar plezier, zodra een hackney zijn natuurlijke aanleg frank en vrij toont.

Wat dat betreft ligt de natuurlijke aanleg van hackney's en andere aangespannen rassen het dichtst bij de natuur. Zoals een hackney zich in vrijheid toont, zo zien we ze ook graag gecontroleerd showen voor de wagen. Dit kan in zowel het enkelspan als ook in een meerspan aanspanning.

 

Geïnteresseerd in hackney's of wilt u eens kennismaken met dit unieke ras?
Dat kan. Op de wedstrijdkalender staan diverse evenementen vermeld waarvan er vast ook één in uw buurt is.

We zien u graag op één van die evenementen.

 

Bestuur VHN