Plain’s Liberator postuum keur verklaart

11-05-2021

Afgelopen zaterdag 8 mei was in de Ermelo de tuigpaardhengstenkeuring. Deze was via KWPN-tv live te volgen en tussen de beoordeling van de verschillende groepen jonge hengsten door liet men diverse interviews en huldigingen zien. Vanwege de COVID-19 pandemie was dit van te voren opgenomen. Een van de hoogte punten was het postuum keur verklaren van de grote maat hackneyhengst Plain’s Liberator (v. Plain’s Black Satin), die in 2018 op 22-jarige leeftijd overleed.Teun Middelman fokte Plain’s Liberator uit de merrie Birchfield Moonlight van Segnhoe Lucifer.

Plain’s Liberator was bij het hackney stamboek al goedgekeurd werd in 2005 ook goedgekeurd bij de tuigpaard stamboek van het KWPN. Zowel in tuig als in de fokkerij presteerde de zwarte hengst buitengewoon goed. Zelf was hij kampioen aan de hand en in tuig en in de hackneyfokkerij kreeg hij Stjerreljocht Suprice (vm. Hollypark Jubilation), Salland’s Railroadman (vm. Forewood Commander) , Sir Arie (vn. Perrybridge Touch and Go) en Bocellie (vn. Plain’s Splendid) goedgekeurd. Bij de tuigpaardfokkerij kreeg hij twee zonen goedgekeurd: Zepplin (vm.  Fabricius) en Dylano (vm. Fabricius) van hengstenhouderij Landzicht. Ook  Bocellie en Sir Arie zijn goedgekeurd bij het KWPN.

Sallandt’s Long train Running

Op dezelfde KWPN hengstenkeuring bracht Lambertus Huckriede de 3-jarige grote maat hackneyhengst Sallandt’s Long Train Running (v. Renvyle The Real Deal) ter keuring en deze werd aangewezen voor het verrichtingsonderzoek. Ook deze fraaie bruine hackneyhengst Sallandt’s Long Train Running komt uit een Plain’s Liberator moeder genaamd Sallandt’s Gillyflower van Jan Brinkhuis uit Markelo.

Geert Bouius