Na- en herkeuring hackney's levert nog twee goedkeuringen op

13-04-2021

Vrijdagmiddag 9 april jl. werd bij manege De Nieuwe Heuvel in Lunteren de na – en herkeuring van de hackney henstenkeuring van het NHS gehouden.

Vrijdagmiddag 9 april jl. werd bij manege De Nieuwe Heuvel in Lunteren de na– en herkeuring van de hackney hengstenkeuring van het NHS gehouden.

Voor de nakeuring kwam alleen de schitterende 3- jarige grote maat, 1.66 metende, ranke Salland’s Long Train Running (Renvyle The Real Deal x Plain’s Liberator) van Lambertus Huckriede. Een geweldig mooie bruine hengst die rondom aanspraak. De familie Brinkhuis uit Almelo fokte deze hengst.  Met de hals er bovenop liet hij in beweging hele beste stukken zien met een hoge knieactie en een ruime voorhand. Ook achter was hij voldoende sterk. Hij werd dan ook goedgekeurd en tevens kampioen van zijn leeftijdsgroep. Voorzitter Piet Lelieveld sprak over een chique hengst met veel ras en uitstraling.

Voor de herkeuring kwam alleen de 4-jarige hackneypony Bjornclenn’s Marius MW (Bjornclenn van de Mast x Harden Mascot II) van fokster en eigenaresse Marlyce de Weerd uit Hooghalen. In de eerste ronde pakte hij nog niet zo aan, maar in de tweede deed hij het beter en werd door de herkeuringscommissie bestaande uit voorzitter Jos Oude Lenferink, Aard Zoet en Riky Wolters nu wel goedgekeurd

Twee van de al eerder goedgekeurde hengsten, Traveller’s Sir Exalted (Baron’s Tycho x Sunbeam Something Special) en Highway’s Royal Dance (Heemhoeve ’s Prince Caspian x Star Dancer) legden een voldoende aangespannen proef af. 

 

Bron: Geert Bouius