Louise Pieters en Black Jack winnen Nickery Boy bokaal

22-09-2022

In stadspark De Schothorst van  Amersfoort vond zaterdag 17 september jl. de Paardensportdag van Hoogland plaats. Hackney rijders uit heel Nederland waren naar het concours hippique Hoogland afgereisd en dit leidde tot veel deelname in de verschillende rubrieken.

Voor Louise Pieters uit Hoogeveen werd deze dag er één met een gouden randje want zij won met haar zwarte pony Black Jack (v. Gallant Monarch) voor het eerst een grote prijs en mocht de Nickery Boy bokaal mee naar huis nemen.

De Nickery Boy bokaal is vernoemd naar de beroemde Hackney Nickery Boy (v. Quick Boy) die in  jaren zeventig en tachtig veel furore maakte op de Nederlandse concoursvelden. Met zijn eigenaar A.C. Mosselman uit Kruiningen in Zeeland werden 324 oranje rozetten gewonnen en werd hij vier keer kampioen van Nederland. Jaarlijks wordt deze wisselprijs uitgereikt aan de best presterende hackney in de limietklassen bij regio Noord.

Dit jaar viel deze eer dus te beurt aan Louise Pieters en Black Jack die een top seizoen meemaken. Voor aanvang van deze laatste wedstijd stond zij twee punten achter op haar concurrent Inge Jansen met Bernard van de Wormink (v. Brookfield May Way) van mede-eigenaar Wim Schutte en moest dus zelf hoog eindigen om in de race te blijven. Bernard loopt in de lage limietklasse en Black Jack in de hoge en dus was er geen rechtstreeks duel. De jonge pony van Jansen werd door haar partner Sebastiaan Ardesch gereden en eindigde op een teleurstellende negende plaats. Louise moest daarna top 3 rijden om de bokaal te winnen. Dit bleek geen probleem want het werd een tweede plaatst en daarmee was de eerste grote prijs een feit. In de stromende regen reikte mevrouw Slui de zware bokaal uit aan een stralende Louise. Haar man Cees Slui was jarenlang groom van Mosselman en Nickery Boy.

Succes zet door

In de lage limietklasse kleine streden vijf pony’s om de winst. Deze ging uiteindelijk naar de nestor onder de hackney rijders, Bud Bongers met Heartland I Will (v. Heartland Moonshadow) van Piet Graumans. De bruine pony trad actievol op en toonde veel regelmaat in zijn bewegingen. Vorige week zondag werd Bongers nog winnaar van de Zuidelijke competitie met I Will en nu zette hij dit succes voort. De sterk bewegende Eclipse Double Dutch (v. Eclipse Moviestar) maakte een foutje teveel en werd met Frank Arends tweede. Willeke Rozendaal won de grote limietklasse met Noddyvyse One and Onely (v. Sunbeam Star Step). In de ereklasse kleine maat reed Sebastiaan Ardesch  Highway’s Dreamboy (v. Star Dancer) van Wim Schutte naar de overwinning.

Margot Arends werd winnares van de damesklasse met Eclipse Double Dutch, die nu heel constant bleef en krachtig en ruim zijn wedstrijd liep. In de openklasse grote maat pakte Mark de Groot opnieuw de winst met de grootste bewegende Eclipse Grasshopper (v. Brookeborough Flash Jack) van Jos Mom. Bron: De Paardenkrant.

Tekst & Foto: Geert Bouius