Youngriders

 

OPROEP

voor Young Riders en nieuwe rijders met Hackney’s in 2018

 

In de maanden januari en februari 2018 houdt de Vereniging van Hackneyrijders Nederland weer kennismakings- c.q. les- en trainingsdagen voor nieuwe en Young Riders in de Hackney-sport. Deze dagen worden bij Manege het Veluws Ros in Ermelo gehouden.

Aan deze dagen zijn geen deelnemingskosten verbonden.

Uiteraard komen de verblijfskosten wel voor eigen rekening.

Deze les-/trainingsdagen zullen op 5 zaterdagen van 10.00 tot circa 15.00 uur plaatsvinden.

De data zijn: 13, 20 en 27 januari, en 3 en 24 februari. Op deze dagen worden zowel theoretische kennis als praktische vaardigheden onderricht. Met deze bagage, aangevuld met training thuis, zijn de aspirant-rijders voldoende voorbereid om succesvol deel te nemen aan de toets voor het rijvaardigheidsbewijs.

Het rijvaardigheidsbewijs is een vereiste om te mogen deelnemen aan de Aangespannen Sport, ook voor Young Riders. Aspirant-rijders met Hackney’s mogen vanaf 1 januari van het jaar waarin de 14-jarige leeftijd wordt bereikt, een rijvaardigheidstest afleggen en bij voldoende resultaat daarna deelnemen aan concoursen.

 

Dus, nieuwe rijders wil je meedoen aan de kennismakings- c.q. les- en trainingsdagen, meld je dan aan vóór 5 januari 2018 bij de secretaris van de VHN, mevr. Bettie van Luytelaar,  per mail secrecretaris@hackneyrijders.nl

 

 Young Riders Competitie 2018

 

Ook in 2018 wordt weer een Young Riders competitie voor Hackney-rijders georganiseerd. Deze competitie wordt opengesteld voor hackneyrijders in de leeftijd van 14 t/m 21 jaar (zij die in 2018 de 14-jarige leeftijd zullen bereiken tot en met degenen die op 31 december 2018 de 21 jarige leeftijd hebben bereikt).

De competitie zal verreden worden over tenminste 6 competitiewedstrijden en een finale-wedstrijd. Aan de deelname van deze Young Riders competitie zijn geen extra kosten verbonden.

Voldoe je aan de leeftijdscriteria voor de Young Riders competitie en wil je daaraan deelnemen in 2018, meld je dan ook daarvoor aan bij de secretaris van de VHN!

 

 

Winnaar Youngriders competitie 2017 Tom  Folmer met

Renvyle Bobby’s Boy

 

 Foto: Johnnij van Ingen

 

 

 

 

Reglementen Young Riders 2017